ANTİK YUNAN PARALARI TARİHİ

ANTİK YUNAN PARALARI TARİHİ

en değerli paralar ve fiyatları


MÖ 7. Yüzyıldan itibaren Yunanlar madeni para kullanmışlardır. Sikkeler ilk defa Lidya’da,hizmetkarlar ve paralı askerlere ödeme yapmak için kullanılmıştır.Bu sikkeler üzerinde sanat olarak büyük emek vardır ve bölgede bol olarak bulunan altın ve gümüşten yapılmışlardır.

baykuşlu para,baykuşlu sikke
Antik Yunan Sikke Athena Baykuş











Teknolojinin ve bilgi alışverişinin ilerlemesi ile Eski Yunan dünyası paraları üretirken.2000 Yunan şehir devleti yarısından çoğu kendi paralarını basmaya başlamıştır.Bütün madeni paralar el yapımı ve genel olarak şehir tanrıçası veya bunun yanında efsanevi bir kahramanı betimliyordu. Arka yüzü şehre ait bir sembolü ve şehrin adını içerirdi.Yunanlar kültürü Kuzey Afrika'yı ve Orta Doğunun bazı bölgelerini etkilediğinde, Yunan krallıkları ,kendilerine ait portre ile sikke basmaya başladılar.

Klasik dönemde en çok kullanılan betimleme, ön yüzünde tanrıça Athena ve simgesi baykuş tasvir edilirdi .Bu baykuşlu paralar talebin bol olduğu bir şeyi ifade eder.

Milattan Önce 5. ve 4. yüzyıllarda, vasıflı bir işçiye günlük ücret olarak bir drahmi ücreti ödendiği,bir jüri üyesine ise yarım drachm ödendiği söylenmektedir.

Günümüzün tarihçileri ve ekonomistleri, Yunanistan'da bir drachm değerini 42 ABD Doları'na eşit olduğunu söylemektedirler.


                                         EN ÜNLÜ ANTİK YUNAN SİKKELERİ 
                       
antik yunan sikkeleri
AEGİNA KAPLUMBAĞASI



antik yunan sikkeleri
AKRAGAS YENGEÇ


antik yunan sikkeleri
BÜYÜK İSKENDER


antik yunan sikkeleri
LARİSSA ATI


antik yunan
SYRACUSE CHARİOTEER

ANTİK YUNAN PARA FİYATLARI

KAYNAK
                                                                                                                                                                   
http://platos-academy.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar