Tektekçİlİk hakkında

   
athena
 Bir Hobinin Tarihten Yararlandığını Keşfedin Eski paralar, tarihe bakmak için benzersiz bir yol sunar. Birçoğuna, zamanın yöneticileri, savaşçılar, tapınak cepheleri ve tarlaları süren erkekler gibi günlük yaşam imgeleri bile damgalıyor. Cebimizdeki sikkelere baktığımızda, arkeolojik açıdan eski sikkeler gibi, bu sikkelerde görsel ayrıntılar bize para biriminin ait olduğu kültürü anlamamızı sağlar. Bu tarih parçaları olmadan, bu bilgilerin birçoğu gelecek nesillere aktarılmamış olabilir.

Görüyorsunuz ki, tarih boyunca yaratılan birçok nesnenin aksine, madalyonlar metalden yapılmıştır. Bu, onlara hem zamandan kalıcı hem de bugün bulma ihtimalini artırıyor. Eski sikkeler, bronz, altın, gümüş ve bugün metal dedektör yardımıyla bulunabilen diğer metallerden yapılmıştır. Bu modern makineler, bu değerli ve tarihsel açıdan önem taşıyan nesneleri bulmak için hobi ve araştırma görevlilerine aynı şekilde yeryüzü katmanlarında arama yapmalarında yardımcı olabilir. Sadece o değil, bir alanda antik sikkeler bulunursa, genel olarak bütün alan arkeologlar tarafından dikkatli bir şekilde kazılanabilir ve bunun sonucu olarak  tarihsel buluntular toplanabilir. Toplum türleri göz önüne alındığında, tarih boyunca sikkeler kullanıldı, antik madeni para önbelleklerini bulmak için en iyi alanlardan biri Avrupa'da olmuştur. Son zamanlarda, iki metal dedektörü meraklısı, Kuzey Avrupa'daki Jersey Channel Adası'nda M.Ö. 50 yılına kadar uzanan 50.000'den fazla bronz madalyonun (Demir Çağının son dönemine ait) büyük bir ilgi gördü. Bu Celtic sikkeleri, birkaç ay önce yaklaşık 60 gümüş sikke ve bir altın para bulduktan sonra büyük bir toprak bloğunda yalnızca büyük bir kazık olarak bulundu. Eğer bu eski sikkeleri bulamazlarsa, geçmişin bu parçaları gelecek nesillere sonsuza kadar kaybedilmiş olabilir.Eski madalyonları bulmak kolay değil, bir madeni para dedektörüyle bile olsa; Yukarıda bahsedilen adamlar antik sikkelerin örneğini bulmadan önce 30 yıl boyunca aynı alanı araştırdılar! Paralar için en iyi metal dedektörüne sahip olmak da yardımcı olacaktır. Antik sikkeler bazen hazine içeriğinde veya yeraltı derinliklerinde yer aldığından, iki kutu metal dedektörü bu büyük hazineleri bulmada yararlı olabilir. Aslında hangi makinenin sizin için en iyi genel makine olduğunu belirlemenize yardımcı olacak birkaç faktöre bakmak isteyeceksiniz.


Metal Dedektörü Tasarımı ve Ağırlığı: Madeni para detektörünüz çok ağır veya tutmak için rahatsız edici olursa, antik madeni paraları bulmak ya da bu konuyla ilgili başka bir şey bulmak eğlenceli olmayacaktır! Şans eseri, yeni malzemeler hafif  makinelerini üretmek için daha da kolaylaştırıyor, bu nedenle fiziksel zindelik seviyeniz ne olursa olsun, kolaylıkla ve rahatlıkla kullanabileceğiniz bir ağırlıkta olacak. 


 Kolay Kullanım ve Fiziksel Yapılandırma: Seçtiğiniz metal dedektörünün yapılandırması da önemli bir husustur. Genellikle tek para dedektörleri kutuplara monte edilir. Makine ağırlığının bir kısmını kalçanıza koyma seçeneğine sahip olmanız gerekir bu hafifleştirmenin başka bir yoludur.


 Hedef Kimliği: Şu anda, bazı tek para ve derin arama metal dedektörleri, görsel ve  sesli bir hedef tanımlama seçeneği sunuyor. Görsel ekran, makinenin algıladığı hedefin muhtemel tanımlamasını gösterecektir. Ses tanımlama seçeneği, sizi algılanan hedef türüne uyarmak için çeşitli tonlarla uyaracaktır. 


Zemin Dengesi: Zemin mineralizasyonu bulunan bir alanda antik madeni paraları tespit ediyorsanız, zemin dengesi kontrolüne sahip bir metal detektörü önerilir. Zemin mineralleri yanlış konuşmalara neden olabilir ve bu özellik makinenizin hedeflenen hedefleri bulabilmesi için bu minerallerin etkilerini azaltmanıza yardımcı olur.


 Ara Bobini Boyutu: Tarihi sikkeler çok eski olduğundan, bunlar genellikle daha derin zeminlerde bulunur. Büyük bir arama bobini olması, hedefe daha da yakınlaşmanızı sağlar. Eski sikke ararken bu önemlidir. En derin hazine ve grup paralar için, çok büyük bir bobin veya iki kutu bobin seçeneği bulunan bir metal dedektörü seçmelisiniz.


Bütçenizi keşfedin: sikke için en iyi metal dedektörleri ile ilgili nihai kararı vermek için çalışırken, bütçenizi belirleyici faktör olsun. Her bütçeye uygun  harika makineler vardır ve bütçenizi  hesaplamak tutmak, tüm hobiyi daha eğlenceli ve eğlenceli hale getirir..



NOT:Unutmayın, madalyonlar her zaman bulunabilecek bazı hazineler gibi yüzeyde değildir. Bu değerli parçaları bulmak için derinden arama yapmanız ve derin kazmanız gerekebilir. Ayrıca, dışarıya çıkmadan önce, araştırmaya başlamak için doğru yeri bulmak için gerekli tüm araştırmaları yapmak için zaman ayırmanın yanı sıra, arazi sahiplerinden gerekli olabilecek izinleri almak için zaman ayırmaya dikkat edin. Sonuçta eski sikkeleri bulmak sadece sizin için heyecan verici değil. Tarihsel etkiler tüm toplumunuzu ve hatta tüm dünyayı etkileyebilir! Bu nedenle, derin arayan metal dedektörünüzle aramaya devam edin ve birgün hepiniz için geçmişe bir pencere sağlayacak bazı nadir ve eski sikkeler bulabilirsiniz.

labianus


Yorum Gönder

0 Yorumlar