ANTİK MEZARDA BULUNAN ALTIN PARALAR

2000 YILLIK MEZARDA BULUNAN 187 ADET BÜYÜK ALTIN PARA



tektekçilik

Doğu Çin'de bir Arkeolog  Jiangxi Eyaletinin başkenti Nanchang'ta  Milattan önce 206 ,Milattan sonra 24 yılına kadar kullanılmış bir mezarlık alanında Marih Haihunhou'ya ait mezarda altınları tespit eder.Arkeolog mezarı kazdığında,altından yapılmış nesneler,paralar ve 25 adet at nalı şeklinde külçe altın bulur.Bulunanların içinde 50 tane çok büyük altın sikke bulunmaktaydı.Bu Han hanedanlığı mezarında bugüne kadar bulunan en büyük altın eşyalar gurubunu oluşturuyordu.
 Daha sonra mezarda yapılan araştırmalarla altın para sayısı 187 ye ulaştı.Altın paralardan her bir 250 gram ağırlığındadır.

tektekçilik

Araştırmacılar bölgedeki yaptıkları diğer kazılarda da ayrıca yeşim taşından ve boshon buhurdan yapılmış malzemelerde bulunmuştur.Çeşitli hayvan figürleri ile süslenmiş (ejderha ve anka kuşu) malzemelerin arasında bulunan bir yeşim taşından yapılmış kolye Arkeologları zarifliği ile şaşkına uğratmıştır.

Batı Hanedanlığına ait bu mezarlık Çin'de bulunan ve en iyi korunmuş hanedanlık mezarlığıdır.Bu Mezarlarda bulunan çeşitli eserler;Bronzdan yapılmış çeşitli pişirme gereçleri,Şarap yapma aletleri,Şarap gemileri,kandiller,paralardan oluşan 10 binden fazla tarihi eser bulundu.


Yorum Gönder

0 Yorumlar